Ik Ben

Mee therapeut in Woerden-Anita’s Zachte Kracht- geboren op 19 februari1967-hooggevoelig-zacht-eerlijk-vissenvrouw-spontaan-moeder-soms bang-open-creatief-gepest-beelddenker-dapper-vrolijk-altijd aan het leren-kwetsbaar-kleurrijk-mezelf-emotioneel-astma patiënt-krachtig-mooieziel-fantasievol-buitenmens-zus-avontuurlijk-wandelaar-rode aarde-vrouw-hondenmens-vriendin-idealist-mooi-roodharig-rustig-dochter-intuiitief-moedig-creatief

Ik hou van

Mensen-verbinding-gezonde voeding-mijn man-het leven-ademhalen-luisteren naar mijn hart- mijn dochter-eerlijkheid-mediteren-leren-mijn zoon-bewust zijn- knutselen-de natuur-mijn familie-de zee-lekker eten-dansen-Oostenrijk-reizen-naar de wolken kijken-nieuwe dingen-muziek-stilte-yoga-mijn hond Sammy-bergen-de maan-naar de sterren kijken-fotograferen

Ik kan

Mensen goed aanvoelen-rust creëren-goed luisteren-eerlijk zijn-begripvol zijn-bewust maken-verbinden-contact maken-motiveren-visualiseren-healen-coachen-goed uitleggen-veiligheid creëren-verbinden-boos worden-organiseren-koken-fietsen-dansen-attent zijn

Wat heb ik gedaan?

Na mijn opleiding M.D.G.O-AW (pedagogisch medewerker) heb ik een aantal jaren gewerkt in een instelling voor verstandelijk gehandicapten. Door de grote werkdruk ben ik daarmee gestopt en heb daarna een paar jaar fulltime gemoederd, wat ik heel erg fijn vond. Daarna begon het weer te kriebelen en heb ik een aantal jaren op een peuterspeelzaal en BSO (buitenschoolse opvang) gewerkt. Helaas kon ik niet op de BSO blijven werken, omdat mijn contract niet werd verlengd naar een vast contract door de bezuinigingen in de kinderopvang.

Omslag

En toen ging het niet zo goed met me. Wat nu? Ik voelde me aan de kant gezet, mijn eigenwaarde kreeg een flinke knauw. Maar had dit geen reden, dat ik stilgezet werd?  En mijn burn-out was ook niet voor niks. Ik werd ergens heen gestuurd!

Na vele wandelingen in de natuur te hebben gemaakt met mijn hond Sammy, mijn maatje – waar een hond al niet goed voor is – kwam dan eindelijk het antwoord: ik moest iets met mijn hooggevoeligheid gaan doen, die ik jarenlang had weggestopt. Door de angst om “raar” gevonden te worden, omdat ik anders was. Maar nu mocht het er gewoon allemaal zijn, ik mocht naar mijn hart luisteren.

Ontwikkeling en opleiding

Ik ben eerst intuïtieve ontwikkeling gaan doen bij Helio Reflex van Irma Veen. En vond dit geweldig, ik leerde weer voelen! Daarna heb ik healings leren geven en verschillende trainingen en retraits gevolgd bij Lotusjoy van Senia Melchizedek. Toen ben ik zo enthousiast geworden. Dit voelde zo goed, dit wil ik gaan doen! Dit was thuiskomen.

Ik wilde een opleiding gaan doen om de basistechnieken te leren. Toen ik op Facebook keek, kwam Centrum Puur van Samantha Kee voorbij, die een opleiding als MEE-therapeut (multi energetische essentietherapeut) speciaal voor hooggevoelige mensen aanbood.  Er waren nog 3 plekjes vrij en ik had geluk. Geluk? Het moest zo zijn! Ik kon in september 2014 beginnen. In juli 2015 heb ik mijn diploma behaald als MEE-therapeut.

Ik kan zeggen dat mijn leven door deze prachtige mensen totaal  is veranderd, ik ben weer wakker geworden! Daarom volg ik nog steeds trainingen bij deze lieve mensen, want je bent nooit uitgeleerd en ik wil graag nog veel meer van ze leren.

Als kind

Als kind nam ik intuïtief veel dingen waar. Ik zag, hoorde, voelde en wist dingen die anderen niet hadden, voelde me anders. Zoals het verdriet van mijn moeder, dat ik voelde en ook de spanningen van de mensen om mij heen. Ik ‘zorgde’ in die tijd ook veel voor anderen.

Ik voelde dat het intuïtief waarnemen belangrijk voor mij was, maar sloot mij hier vanwege angst vaak voor af. Waarschijnlijk ook omdat ik op school gepest werd, ik was bang dat anderen mij ‘gek’ zouden vinden.

Het afsluiten ‘lukte’ overigens niet helemaal, ik bleef me ‘anders’ voelen, voorgevoelens houden. Ik kreeg toen mijn moeder overleed zelfs astma doordat ik al mijn emoties binnen hield en constant op mijn tenen liep. Ja, toen was de grens wel bereikt.

Hooggevoeligheid

Jarenlang heb ik vanuit mijn Hoofd geleefd en gedaan wat er van mij werd verwacht zonder dat ik er bij stilstond of dit was wat bij mij paste, emoties weggestopt, kwaliteiten weggestopt………totdat ik de boeken van Elaine Aron en Suzanne Marletta Hart over hooggevoeligheid in mijn handen kreeg. Er ging een wereld voor mij open, wat een herkenning! Vooral het boek van Suzanne Marletta Hart heeft veel met me gedaan, daar stonden ook oplossingen in hoe je om kon gaan met je hooggevoeligheid. En wat een mooie kracht het is!

Ik kon eindelijk de stap zetten naar mijn vrijheid: Mijn Hart volgen.

Eigenlijk heb ik er best lang over gedaan om met mijn hooggevoeligheid en vermoeidheid om te gaan (48 jaar), dat zelfs tot een burn-out leidde. Dat wil ik jou besparen en daarom wil ik je graag helpen d.m.v. MEE-therapie.

MEE-therapie

Door de opleiding te doen voor o.a. hooggevoelige mensen bij Centrum Puur kon ik door zelf de technieken/tools te oefenen met MEEde cursisten, mijn emoties en trauma’s onder ogen zien en transformeren. Ik heb meer dan 30 oefencliënten behandeld. Ook werd mijn vermoeidheid stukken minder door oefeningen te doen om niet in mijn hoofd te gaan zitten, maar naar mijn hart te luisteren. Door goede voeding te gaan eten en vitamine B12 te gaan gebruiken.

Ik weet inmiddels dat MEE-therapie mijn leven heeft veranderd en die verandering van hoofd naar hart, wens ik jou ook toe!

Wil je meer over hooggevoeligheid en MEE-therapie weten, lees dan rustig verder.

Start typing and press Enter to search